Kedah Juara Piala Malaysia 2016

Kedah menamatkan penantian lapan tahun menjulang Piala Malaysia apabila menundukkan juara bertahan Selangor 6-5 dalam penentuan sepakan penalti selepas perlawanan terikat 1-1 dalam aksi final di Stadium Shah Alam, malam tadi.

Kapten Lang Merah, Baddrol Bakhtiar, mahu berkongsi kejayaan itu bersama rakyat Kedah selepas menamatkan penantian sejak 2008.

"Saya dan pemain Kedah mengucapkan syukur ke hadrat Illahi kerana dapat menjulang Piala Malaysia pada tahun ini dan kami akan membawa pulang trofi ini ke Darul Aman," katanya.

Pemain sayap Kedah, Syazwan Zainon, menganggap misi mereka pada tahun ini dianggap selesai dengan kejayaan itu.

"Syukur Alhamdulilah, satu kemenangan yang amat bermakna buat penyokong. 

"Apa-apa pun, misi kami tahun ini sudah selesai, jadi kami perlu fokus untuk menghadapi musim depan."

Pemain terbaik final, Rizal Ghazali, yang bertanggungjawab meledak gol pembukaan sebelum mengesahkan kejuaraan selaku pengambil sepakan penalti terakhir, mengakui dirinya agak gemuruh ketika dipertanggungjawabkan untuk mengambil sepakan tersebut.

"Anugerah Pemain Terbaik Final ini adalah untuk seluruh pasukan. 

"Penalti kemenangan itu saya akui berasa gemuruh dan takut kerana saya merupakan penentu tetapi Alhamdulilah rezeki kami untuk menjulang piala," jelasnya.

Sementara itu, kapten Selangor, Andik Vermansyah, memohon maaf kepada seluruh penyokong Selangor di atas kegagalan The Red Giants mempertahankan kejuaraan yang dimenangi tahun lalu.

"Saya mewakili rakan sepasukan memohon maaf sebesar-besarnya kerana tidak berjaya untuk mempertahankan kejuaraan musim ini," ujarnya.

Source: https://www.stadiumastro.com/ms/article/2016/10/31/baddrol-luah-rasa-bersyukur-andik-mohon-maaf


Comments

ahmad 664 points / 1 Nov 16 / Like / Reply

Tahniah Kedah. Apa2 pun, Andik memang terbaikkk

#8961198 595 points / 14 Mar 17 / Like / Reply

You are right on the mark. Our company, Suaistnable Energy Associates, has seen a sfnigiicnat increase (in interest) from the commercial office and industrial market. Owners offering LEED certified or even Energy Star rated space are renting faster because tenants expect it. Our clients see a break even in less than two years (sometimes even 1) when we combine the maximum PG&E incentives and the Federal Energy Efficiency 179D Tax Deductions (which can be as much as $1.80/sf). Their energy bill will drop between 15% to 25%.

#9588962 550 points / 14 Mar 17 / Like / Reply

At last! Someone with the insight to solve the prlmoeb!

News Tags